Escola Sant Gregori Escola Sant Gregori Escola Sant Gregori Escola Sant Gregori Escola Sant Gregori Escola Sant Gregori Escola Sant Gregori Escola Sant Gregori Escola Sant Gregori Escola Sant Gregori Escola Sant Gregori Escola Sant Gregori

Escola Sant Gregori

La intervenció hauria de ser en aparença mínima, més una operació d'ocupar forats, buidar i tornar a omplir. Substituir aterrassaments, crear espais polivalents, utilitzar les cobertes com espais de joc.

 
L'escola té un espai natural de recepció exterior amb 3 pins que ens vàrem proposar conservar i potenciar. Al voltant d'aquest pati i substituint la primera terrassa sobre la qual s'estableix l’escola, vàrem construir una nova administració semi-soterrada (control, recepció, i acollida) que serveix per connectar, en ascensor, l'edifici antic des del nivell del carrer. A l'est, una sala polivalent (esport i espectacles) amb una coberta que és una pista de basket. Aquesta disposició és tanca a l’oest amb una grada-escalinata que crea un àgora, un espai públic exterior cobert pels tres pins, que connecta amb l'escenari de la sala polivalent gràcies a una gran porta corredissa. Per tant, els espais s’encadenen i l’escenari pot pivotar i servir tant a l’interior com a l’àgora exterior.
 
El resultat és un nou espai exterior d’acollida on els pares o els nens podran esperar, jugar o realitzar espectacles. Espai que no està acotat per murs sinó que continua cap a l'interior de l'edifici donant-li una major profunditat, especialment per la tarda amb l'administració il·luminada.
 
L’edifici a obtingut qualificació energètica “A”.
 
COLL-LECLERC Arquitectos