Seu Social de Carburos Metálicos Seu Social de Carburos Metálicos Seu Social de Carburos Metálicos Seu Social de Carburos Metálicos Seu Social de Carburos Metálicos Seu Social de Carburos Metálicos Seu Social de Carburos Metálicos Seu Social de Carburos Metálicos Seu Social de Carburos Metálicos Seu Social de Carburos Metálicos Seu Social de Carburos Metálicos Seu Social de Carburos Metálicos Seu Social de Carburos Metálicos

Seu Social de Carburos Metálicos

La complexitat de la construcció d'un edifici d'oficines al Passatge Méndez Vigo al carrer Aragó - carrer Llúria de l'Eixample radica en la naturalesa d'un solar que té dos tipus d'ordenances, les referents als carrers i les del passatge. Carburos Metálicos, d'acord amb l'Ajuntament de Barcelona, va proposar un concurs restringit per solucionar el projecte.
 
L'obra, soluciona la qüestió de les diferents altures reguladores articulant harmònicament el volum construïble, en un desplegament de prismes que van girant i perdent altura, explicant les seves diverses seqüències urbanes de les quals participa l'edifici. En funció d'aquestes seqüències es decideix el tractament de les cares dels prismes: les cares que formen part de les alineacions de façana constitueix una interpretació morfològica de l'Eixample clàssica de la composició i tractament; les altres cares que tallen les alineacions tenen sobretot una presència llunyana o de fons i es tracten amb superfícies totalment envidrades.
 
El vidre com la pedra, són materials de revestiments, però el tancament estancat i aïllat tèrmicament es fa mitjançant uns panells sandwich.
 
B01 Arquitectes