Casa EM26 Casa EM26 Casa EM26 Casa EM26 Casa EM26 Casa EM26 Casa EM26 Casa EM26 Casa EM26 Casa EM26 Casa EM26 Casa EM26 Casa EM26 Casa EM26

Casa EM26

Reforma d’una casa de principis del segle XX a segona línia de mar.  La façana principal està protegida per un Pla Especial.

 

El projecte s’ha centrat en la recuperació i reinterpretació dels elements i espais originals de la casa i la recuperació del jardí, tot gairebé en estat de ruïna, subratllant allò més noble: tres voltes exemplars i els murs de pedra seca.

 

La casa s’organitza com una col·lecció d’habitacions, cadascuna d’elles caracteritzada per la relació amb l’exterior i la qualitat de la llum.

 

A la planta baixa s’excava la roca del jardí per permetre l’entrada de llum a l’antic dipòsit d’aigua. Un pati central recuperat serveix de llanterna de llum. A la planta superior es distorsiona la geometria ortogonal per articular un únic espai connectat amb la terrassa cap al mar i el menjador del jardí.

 

L’escala interior aporta un nou caràcter als espais a través dels quals es desenvolupa, com una cinta contínua que s’estén des de l’interior fins a l’escala de pedra exterior.

 

LIEBMAN VILLAVECCHIA