Edifici MR Edifici MR Edifici MR Edifici MR Edifici MR Edifici MR Edifici MR Edifici MR Edifici MR Edifici MR Edifici MR Edifici MR Edifici MR Edifici MR

Edifici MR

Aquest complex comercial i d'habitatge públic se situa en el límit urbà de Montcada i Reixac per l'oest, davant d'una gran zona verda. La normativa obligava a la construcció perimetral del solar en forma d'U amb l'espai comercial ocupant tota la parcel·la en planta baixa. Donades les condicions d'assolellament, l'edifici es tanca a nord i situa les terrasses dels habitatges aprofitant la millor orientació possible.

 

Dues tipologies resolen les diferents situacions i orientacions: la tipologia predominant d'estar passant, i les excepcions concentrades a les cantonades de manera que totes les unitats s'obren al sol de matí. La posició estratègica de les unitats de 2 i 3 habitacions permet que aquestes tipologies es puguin transformar en el futur en funció de requeriments canviants, afegint o traient peces.

 

La façana, de doble fulla ventilada, es forma amb una capa exterior de xapa ondulada d'alumini lacat en dos colors diferents segons la seva posició: brillant a l'interior per reflectir el sol i millorar les condicions de les façanes pitjor orientades; i fosc a l'exterior, abotzinant les finestres corregudes i aconseguint així una escala adequada al volum  del conjunt.

 

ENRIC MASSIP-BOSCH