Izakaya Hisako Izakaya Hisako Izakaya Hisako Izakaya Hisako Izakaya Hisako Izakaya Hisako Izakaya Hisako Izakaya Hisako

Izakaya Hisako

El local, de 70m2, està situat a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, als baixos del carrer de Londres 91. La finca, modernista, és estreta i allargada, i al final de la mateixa trobem un petit patí a mode d’escletxa que ajuda a il·luminar i ventilar l’espai. Prèviament, el negoci establert també estava dedicat a la restauració, centrat en l’oferta de menús per satisfer la demanda de l’alta concentració de despatxos i oficines de la zona, tan propera a l’Avinguda Diagonal.

 

L’encàrrec passa per transformar aquest espai i dotar-lo de l’atmosfera propia de les izakaya japoneses, les tavernes on tradicionalment mengen a diari i de manera económica a les ciutats del Japò. L’ajustat pressupost va obligar a centrar els esforços en direccions molt concretes, a derruir de manera molt selectiva i a reaprofitar elements existents, canviant petits detalls que permetèssin veure’ls d’una manera nova.

 

S’ha divit el local en 3 ambients:

 

Zona 1: A l’entrada s’ha disposat una barra alta de faig (93cm) per menjar de peu, on els clients poden fer un àpat ràpid.

Zona 2: A continuació, s’ha reaprofitat part de la barra existent (110cm), revestint el sobre de pissarra. A aquesta barra s’hi ha afegit, d’extrem a extrem, una barra baixa de faig (72cm) encastada, que al final gira i es converteix en una taula per a quatre persones. Aquest eix separa la zona de clients de la zona de cuina i begudes.

 

Zona 3: Al final del tub, el local s’eixampla i dona lloc a una sala-menjador que connecta amb el pati. Aquesta amplitud permet donar lloc a un espai més clàssic, amb taules i cadires situades davant un bancada que ocupa tot l’ample.

 

El conjunt del local s’ha pintat d’un blau grisós, tant els paraments com els mobles de DM fets a mesura, exceptuant les barres d’allistonat de faig. Penjades en diferents llocs, s’han col·locat tradicionals teles japoneses, amb diferents motius però agrupades per colors, que ajuden a matisar i definir els espais, vel·lant la il·luminació i aportant confort.

 

De manera diferent, la sala-menjador s’ha revestit amb quatre franjes d’estalvis de bambú. L’espai que queda entre elles es resalta amb tires LED. Aquesta zona acaba de diferenciar-se per les dues grans finestres que donen al patí, deixant a la vista el frondós jardí vertical projectat que gairebé envaeix la sala.

 

AMOO