Llar d'infants La Cabanya Llar d'infants La Cabanya Llar d'infants La Cabanya Llar d'infants La Cabanya Llar d'infants La Cabanya Llar d'infants La Cabanya Llar d'infants La Cabanya Llar d'infants La Cabanya

Llar d'infants La Cabanya

El plantejament de la llar d'infants es fa en base a una superfície de terreny que s'ha separat del Parc Urbà del mateix nom. Es tria aquest sector a causa de que queda lleugerament elevat respecte al nivell de la resta del Parc, obtenint així que l'equipament tingui vistes del seu entorn.
 
 
La llar d'infants és un edifici triangular, es podria dir que són tres edificis disposats en forma de triangle i units per una coberta sobre del buit central. Aquest espai al centre, a més d'unir els volums i els seus programes, pot ser usat com pati d'hivern, envaït pel menjador, com a sala d'actes i espai múltiple en general.
 
 
El programa està situat en els diferents volums entrellaçats. La zona d'aules orientada a sud i al parc. Administració, serveis i entrada principal estan situats en l'eix nord. La barra destinada a la comunicació vertical va paral·lela a la via principal cap a l'est. Aquest últim volum conté un sistema de rampes que connecta el primer pis amb la planta principal alhora que proveeix l'edifici d'una segona entrada des del carrer, un forat a la façana permet al passejant veure l'interior de l'espai situat sota la coberta flotant de fusta.
 
 
A l'entrada de l'eix nord, una volada format pel desplaçament del colorit volum superior respecte l'inferior s'eleva després d'un petit pati, remarcant l'entrada principal de l'edifici.
El mòdul d'aules, orientat a sud, està separat del pati del darrere per una façana transparent coberta per alguns "panells interactius", panells mòbils que regulen l'entrada de llum i poden ser usats com un joc. Les aules comparteixen espais exteriors protegits per cobertes transparents, darrere del mur de color, es troben les també compartides sales per a la migdiada.
 
 
Aquests tres mòduls presenten també façanes característiques en l'espai central. El plànol de l'entrada es presenta cobert de fusta, la façana interior de les aules en formigó amb entrades del mateix color que les del pati del darrere. Les rampes de connexió vertical estan separades per un tancament de vidre amb el paisatge de la zona imprès a la superfície. L'espai sota les rampes és usat com a aparcament de cotxets.
 
 
Cobrint el nucli de l'edifici, una coberta dentada, panells fotovoltaics cobriran els plànols orientats a sud mentre que els orientats a nord es proposen transparents per omplir l'espai de llum natural i juntament amb l'escala de l'espai crear la sensació d'estar a l'exterior.
 
SAU TALLER D'ARQUITECTURA