Parc dels Colors Parc dels Colors Parc dels Colors Parc dels Colors Parc dels Colors Parc dels Colors Parc dels Colors Parc dels Colors Parc dels Colors Parc dels Colors Parc dels Colors Parc dels Colors Parc dels Colors Parc dels Colors Parc dels Colors

Parc dels Colors

L'àrea on s'estén el parc i el centre cívic està a la perifèria de Mollet. El Centre Cívic acull els veïns en el seu temps lliure, principalment nens i gent gran.
 
Des d'un principi volíem utilitzar com a model per al nostre centre cívic un edifici romànic que hi havia al parc, amb la intenció de copiar-lo tan fidelment com fos possible però l'edifici en el seu emplaçament va començar a canviar poc a poc, i a distingir-se del model original. Encara que alguna cosa va quedar: la necessitat de pujar a través d'escales i rampes llargues i també alguna cosa va canviar des del principi: les pedres i la terra que donaven suport a la construcció va desaparèixer, deixant un edifici suspès a la part més alta d'un parc continu.
 
Els graffiti envaeixen els murs. Els murs suspesos del parc es converteixen en graffiti per si mateixos. Els murs repeteixen el nom del lloc, repeteixen les lletres i les lletres es confonen una sobre l'altra i finalment només serveix per projectar ombres sobre la terra. Les ombres canviants de l'edifici creen el lloc a la terra i en els petits canvis en la superfície s'estableixen les àrees de joc, els camins, els bancs, la pista de patinatge, les àrees de petanca ...
 
La vegetació, en forma de masses compactes, defineix els diferents espais.
 
Una vegetació artificial crea el parc. l'artificial s'expressa en colors, colors forts com els de les fruites gegants vistes des de dalt. L'aigua apareix i desapareix en les diferents hores del dia com els tolls després d'una pluja cíclica. Cada finestra dels voltants està emmarcada per una taca que és un porxo que mira cap a un paisatge inexistent. El principal interès d'aquest projecte potser no està directament en ell mateix, sinó en els conceptes que conté: com el de la suspensió de l'edifici, el dels graffitti que es converteixen en arquitectura, el dels colors d'una pintura que es materialitza en espais físics, el de l'esperit dels usuaris, el de les connexions inesperades.
 
EMBT