Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar Biblioteca Can Ginestar

Biblioteca Can Ginestar

Can Ginestar és una antiga masia, ara al centre de S. Just Desvern, que des de fa anys funciona com a centre cívic.

Si la masia és una peça a conservar i valorar, el jardí que l'envolta també és un referent per a Sant Just i els anys acumulats sobre la seva vegetació li han donat al seu arbrat un valor singular.

La biblioteca, que podia situar-se en qualsevol part del jardí nord (i que l'ordenació urbanística proposava com a peça aïllada), formaria part dels equipaments d'aquest centre cívic.

Aquesta part nord del jardí s'utilitza molt menys que la resta, per la seva pendent, orientació i poca accessibilitat, però està significada per la presència d'arbres de gran port.

El projecte pretén respectar els esmentats arbres i en conseqüència la topografia del terreny, de manera que la façana al jardí s'avança o s'endarrereix per establir distàncies i relacions amb els arbres.

Al contrari, la façana posterior utilitza el límit respecte al carrer com esquena de la biblioteca i es proposa en continuïtat amb el bell i ondulat mur existent, que es remata amb un espai obert al territori natural.

La biblioteca (a la façana al jardí) es tracta com una galeria vidrada que busca el contacte visual en extensió amb els grans arbres. La galeria es resol amb elements lleugers que es distancien de la imatge massissa del mas i poden ser entesos com el seu contrapunt formal.

 

JOSEP LLINÀS