Biblioteca Municipal de Salou Biblioteca Municipal de Salou Biblioteca Municipal de Salou Biblioteca Municipal de Salou Biblioteca Municipal de Salou Biblioteca Municipal de Salou Biblioteca Municipal de Salou Biblioteca Municipal de Salou

Biblioteca Municipal de Salou

Encàrrec de l’Ajuntament de Vila-seca i Salou abans de la segregació. Possiblement, aquest és el millor solar que ens ha ofert mai una administració. Situat al mig del casc urbà, és una resta de l’enorme pineda que cobria, fa relativament poc, tota la costa de Salou.

 

La biblioteca és un edifici petit, de dues plantes, que ocupa el lloc d’una caseta d’estiueig que es trobava en el solar. La construcció és una carcassa feta de pantalles i lloses de formigó que continua l’umbracle protector dels grans pins que l’envolten.

 

El programa de l’edifici és molt senzill. A la planta baixa, la recepció, una sala única de lectura, una zona d’arxiu oberta al públic i una petita hemeroteca separada de la sala gran per un pati interior. A la planta superior, una zona de direcció, una petita videoteca, una segona sala i un arxiu tancat.

 

PAU PÉREZ JOVÉ