Habitatges Nicaragua Habitatges Nicaragua Habitatges Nicaragua Habitatges Nicaragua Habitatges Nicaragua Habitatges Nicaragua Habitatges Nicaragua Habitatges Nicaragua Habitatges Nicaragua Habitatges Nicaragua Habitatges Nicaragua Habitatges Nicaragua

Habitatges Nicaragua

 

Edifici de vuit plantes, totalment adaptat a les característiques d'un solar d'escassa superfície, situat en una cantonada i orientat a nord. El trenta per cent de l'edifici està destinat a locals comercials i oficines a les plantes baixa i primera i la resta a habitatges de renda limitada, cada unitat de les quals té una superfície de 75 m2. Un pati posterior proporciona llum i ventilació a l'escala i als dormitoris dels habitatges laterals. L'habitatge central, amb totes les obertures cap al carrer, està tancat cap al nord, rep la llum d'est i oest i té vistes sobre els dos carrers laterals.
 
Les dues vivendes unifamiliars, situades a l'àtic, es reparteixen tota la superfície de la planta configurant uns espais interiors diferents de la tipologia general de l'edifici. En una d'elles, projectada de manera singular per l'Arquitecte, tenim tres nivells i disposa de terrasses enjardinades i d'una piscina.
 
La limitació del pressupost i la manca de recursos constructius obliga a adoptar tècniques artesanals, una de les quals, l'aplicació manual del totxo, defineix l'estètica de l'edifici.
 
RICARDO BOFILL - TALLER DE ARQUITECTURA
PREMIS
Premi FAD, Arquitectura (1964)