Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc Caves Raventós Blanc

Caves Raventós Blanc

 

Aquest nou complex agrícola per a l’elaboració del cava s’ubica en front de les bodegues construïdes per Puig i Cadafalch en plena zona vinícola del Penedès i havia de respectar i valorar la presència d’un roure centenari, símbol de dedicació familiar al cultiu d’aquestes terres. L’arquitectura es disposa linealment adossada als turons que tanquen el suau pendent de les vinyes, de manera que ofereix vistes sobre els cultius i la característica muntanya de Montserrat. S’organitza al voltant de dos patis. Un circular que qualifica al roure, l’incita però no el tanca, i suporta els espais de representació. L’altre, rectangular, que és pròpiament el lloc de treball agrícola, a on es situen els elements tècnics del procés -premses, cubes, bodegues...- i les oficines.
 
El totxo vermell, els forjats amb bigues de formigó ‘in situ’ vistes, cobertes de teula plana ceràmica i voladissos coberts de gres són els materials d’obra.
 
BACH-MORA Arquitectes
PREMIS
Premi FAD, Arquitectura (1988)