Casa Ballvé

 

Situada a Camprodón (Girona), la Casa Ballvé hereta directament tot allò que havia aportat la Casa Catasús. 
 
En l'ús dels materials però, podem apreciar la primera diferència amb el que haviem vist fins a les hores a les seves cases d'estiueg. S'ha emprat pedra natural del seu lloc de construcció, sense revocar, i s'ha optat per solucionar la coberta amb pendent per tal de resoldre amb solvència les exigències a les que seria sotmesa en un clima de muntanya, ja sigui per les pluges o per la neu.
 
El seu clar sistema distributiu en "T" separa  amb el seu volum perpendicular d'habitacions la zona de serveis i accés, a través del garatge, de la zona de l'estar.
 
Tot i compartir els cossos de dormitoris i estar les visuals del jardí, el pas des dels dormitoris queda bloquejat per la col·locació d'un petit estany als seus peus. Bloquejant l'accés d'aquesta manera, el volum de l'estar queda exposat com un porxo, on les seves vistes no estan dirigides unidireccionalment sino que trobem obertures en diferents direccions cap a l'exterior. De qualsevol manera i amb l'intenció de mantenir l'idea de llar, Coderch situa la llar de foc per acabar creant el racó i el confort.  Un mur es prolonga per la part posterior de l'estar, tallant les visuals cap a la zona de serveis i recollint un pati amb un muret baix per a la contenció de les terres.