Casa Mas Casa Mas Casa Mas Casa Mas Casa Mas Casa Mas Casa Mas Casa Mas Casa Mas Casa Mas Casa Mas Casa Mas Casa Mas

Casa Mas

Edificació en la cantonada de dos carrerons molt estrets del casc antic de Barcelona.

Fragment d’una casa major de l’antic barri jueu.

Les seves quatre plantes són resultat de l’acumulació de volums i de la reutilització d’elements arquitectònics entre els segles XIV i XX.

L’idea bàsica de la renovació és recuperar la presència de part del pati original, mitjançant la demolició dels afegits que l’oculten.

La llum que entrarà per les antigues finestres i portes de les façanes del pati compensarà la llum tènue que entra per les obertures del carrer.

Les divisions dels interiors es situen en diagonal respecte als murs de pedra, com si de mobles es tractéssin.

 

Una escala d’acer core-ten, que uneix la planta baixa amb la primera, recorda les escalinates de palaus medievals i barroc de la ciutat i rescata la presència de l’escala original de la casa, ja desapareguda. En estar separada de les parets, l’escala sembla flotar sobre el pati, malgrat estar ‘lligada’ amb barres d’acer al paviment i als murs verticals.

Sobre una cantonada de la coberta s’eleva l’estudi de planta triangular des del qual es poden veure els campanars gòtics del barri.

 

MARTÍNEZ LAPEÑA –TORRES Arquitectes