Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes

Rehabilitació del Monestir de Sant Pere de Rodes

 

El primer objectiu que proposàrem fou convertir el conjunt del Monestir en un museu de les seves ruïnes mitjançant la protecció i conservació de les seves restes.
 
S'han protegit amb làmines de coure les cobertes de la nau de l'església i de la galilea, els merlets i els remats dels murs.
 
S'ha construït un esglaonat sobre d'una antiga escala; s'ha col·locat una passarel·la sobre les excavacions de la galilea; s'han instal·lat serveis de recepció i s'ha adaptat l'antic refectori per a un petit museu.
Un centre de reunions i una petita residència es construirien més endavant per a allotjar activitats per potenciar la visita i l'ús del conjunt.
 
La nostra primera visita al monestir va coincidir amb un dia en què els núvols volaven baixos i creuaven la torre del campanar a través de les finestres. Potser era aquella visió enigmàtica i fantasmagòrica el que desitjavem conservar.
 
MARTÍNEZ LAPEÑA-TORRES Arquitectes