Sala Mae West al Museu Dalí Sala Mae West al Museu Dalí Sala Mae West al Museu Dalí Sala Mae West al Museu Dalí

Sala Mae West al Museu Dalí

 

Aquest projecte va néixer d'una amistosa col·laboració amb Salvador Dalí. Li vaig proposar la idea de crear en una sala del seu museu un espai que, mirat des d'un determinat punt, reproduís un pla: el del seu famós quadre "Retrat de Mae West podent ser utilitzat com a sala d'estar", realitzat per l'artista el 1936 en plena època surrealista. El quadre alhora representa un espai interior, de manera que teníem el joc de fer un espai que reproduís un pla que alhora representava una habitació.
 
L'accés lateral fa l'espai incomprensible fins que ens situem en l'eix i ascendim per l'escala que ens porta fins al punt de vista que coincideix amb la pintura.
 
OSCAR TUSQUETS BLANCA