Escola Farigola Escola Farigola Escola Farigola Escola Farigola Escola Farigola Escola Farigola Escola Farigola Escola Farigola Escola Farigola Escola Farigola Escola Farigola Escola Farigola

Escola Farigola

L'edifici es situa en una illa força gran on hi trobem la majoria dels equipaments esportius del municipi de Seva. El solar es troba enclotat respecte el carrer i és pràcticament pla.

 
L'escola s'organitza en planta baixa, construint un edifici en extensió que organitzi al mateix temps l'espai exterior dedicat a esports i jardins. Es composa de dos cossos: un quadrat més alt, amb un pati central que acull els espais comuns de l'escola, i l'altre, rectangular, allargassat i de menor alçada, que conté l'aulari, orientat al Sud. L'exterior de l'edifici relaciona materials típics de la zona amb el formigó vist. Tant en l'interior com en l'exterior, l'estructura és vista.
 
S'ha pensat en tractar la llum de manera natural, aprofitant la directa a través de les finestres i  balconades, i la indirecta, just per sota de la coberta, que il·lumina els espais per sobre, mitjançant unes peces de formigó prefabricat vidriades. Des de fora, l'escola sembla bastant tancada a l'exterior; des de dins, la llum queda molt controlada a sud i perforada al nord.
 
Des del punt de vista funcional, les activitats queden diferenciades a partir de la forma de l'edifici. Contrasten les línies rectes de l'arquitectura amb la vegetació.
 
MORA-SANVISENS Arquitectes Associats