Casa Dalmau-Hugas Casa Dalmau-Hugas Casa Dalmau-Hugas Casa Dalmau-Hugas Casa Dalmau-Hugas Casa Dalmau-Hugas Casa Dalmau-Hugas

Casa Dalmau-Hugas

 

La casa es col·loca en el solar seguint la direcció nord-sud d'acord amb la seva major dimensió. La construcció en dues plantes ve gairebé obligada per l'envergadura de l'edificació en relació al tamany del solar. La casa es disposa de manera que les seves peces obtinguin la millor orientació solar, així l'estar-menjador i el dormitori principal s'orienten a sud; la resta de dormitoris a est i cuina i safareig a ponent.
 
La façana nord està ocupada pel garatge en planta baixa i és cega en planta pis.
El programa funcional es desenvolupa en 3 nivells: planta baixa, planta pis i una planta soterrani. En planta baixa es projecta la zona de dia (saló-estar, menjador, cuina, despatx, safareig...) axí com el garatge i un petit traster. També es projecten, junt a l'entrada, dos dormitoris individuals amb un servei. En planta pis es projecten tres dormitoris individuals amb un bany partit per al seu servei i un dormitori doble, el principal, amb un vestidor i un bany complert.
 
Sobre la coberta del porxo de planta baixa s’adequa una terrassa com a solàrium. En soterrani, de reduïdes dimensions, es projecta una bodega-magatzem.
 
MARTÍNEZ LAPEÑA-TORRES Arquitectes