OBRES

 

Henrich, Jordi

Arquitecte per l'ETSAB (Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona) el 1982 i Màster en Arquitectura i Building Design per la Universitat de Columbia a Nova York el 1985, Henrich va treballar al departament de Projectes Urbans de l'Ajuntament de Barcelona (1987-2004) i com a arquitecte del Servei de l'Espai Públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (2004 - 2007).
 
En col·laboració amb arquitectes com Olga Tarrasó, Jaume Artigues, Cinto Hom entre d'altres, Jordi Henrich ha realitzat diversos espais públics de la ciutat de Barcelona, ​​principalment el sistema d'espais públics del perímetre del Port Vell i del barri de la Barceloneta: les passejades entre la ciutat, el port i la platja com el Moll de la Barceloneta, el Passeig Marítim de la Barceloneta, la Plaça del Mar i al Parc de la Barceloneta; l'espai públic de la cobertura de la Ronda del Mig entre Diagonal i Capmany; Passeig Lluís Companys (1991); la Rambla del Poble Nou (1991); els projectes del carrer Marina (Diagonal - Ausiàs Marc) i de l'Avinguda de Roma (al costat d'Antonio Montes i Montse Periel). Ha realitzat també la peatonalització de la Rambla de Gavà per a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
 
A més dels projectes realitzats a Barcelona, ​​Henrich ha realitzat projectes d'espais públics a Weiblingen (Alemanya), Rotterdam (Països Baixos) o Montpeller (França).
 
En mobiliari urbà, Jordi Henrich ha dissenyat al costat de Olga Tarrasó el Banc Nu (1991), editat per Santa & Cole; els fanals Z per Socelec; la columna Kanya, amb Jaume Artigues i Miquel Roig per a Escofet; i les columnes Philipa i Nervión al costat de Julià Espinàs, situades als voltants del Guggenheim de Bilbao.
 
La seva obra ha merescut diversos premis com el primer premi Ignasi de Lecea 2005-2006 per la seva aportació a l'espai públic de Barcelona; el Premi Dècada 2007 i la Menció Especial dels Premis Ciutat de Barcelona 1997 per la Ronda del Mig. Ha guanyat el premi FAD 1996 d'Espais Exteriors amb el Passeig Marítim de la Barceloneta 1 fase. A més ha quedat finalista en diverses ocasions en els premis FAD ia la Biennal Europea de Paisatgisme de la Biennal d'Arquitectura Espanyola.
 
Henrich compagina la seva tasca professional amb l'acadèmica. Dóna conferències sobre l'espai públic de Barcelona en diferents ciutats europees; és professor de Disseny d'Elements Urbans a l'Escola Elisava; de projectes de l'Espai Públic a l'ETSAB i en el Màster d'Urbanisme de la UPC i de projectes en la Diplomatura i en el Màster de Paisatgisme de l'ETSAB.