Banc Lungo Mare Banc Lungo Mare Banc Lungo Mare Banc Lungo Mare Banc Lungo Mare Banc Lungo Mare

Banc Lungo Mare

LUNGO MARE és un element paisatgístic emmotllat en formigó. Neix de les últimes propostes en el disseny d'elements urbans amb vocació de generar harmonia en la intervenció del paisatge, sigui aquest natural o artificial. Així, LUNGO MARE resumeix una nova generació de peces que utilitzen la capacitat expressiva de les formes en un acte de llibertat creativa i espacial. Els arquitectes Enric Miralles i Benedetta Tagliabue van projectar un seient de domini públic i de transició entre el mar i la platja, realitzant el somni de convertir les ones del mar o les dunes de la platja en un lloc d'encontre. Aquesta peça singular i d'aparença lleugera, es recolza subtilment sobre qualsevol tipus de paviment per integrar-se a la naturalesa del seu entorn. La superfície alveolada permet diverses postures ergonòmiques, mentre que la textura estampada a tall de dipòsit aleatori de sorres i amb la pell tersa és capaç d'acollir la finor de la pell humana. LUNGO MARE és el paradigma d'una aposta per la sensibilitat i la poètica que ens permet reivindicar l'aspecte simbòlic i formal de les coses. La proposta se situa entre dos pols oposats: entre figuració i abstracció, entre ordre i llibertat.

 
LUNGO MARE es va materialitzar a partir de 1997 durant unes converses entre Enric Miralles, Benedetta Tagliabue i Emili Farré-Escofet:
 
"Volíem una peça per al LUNGO MARE capaç de ser acollidora com una platja i còmoda com les dunes o les ones del mar. Volíem gairebé un moll de la mateixa platja, però de formigó. La peça s'assemblava a una catifa voladora. Vàrem pensar, així, que podria volar cap a altres llocs i posar-se en altres àrees més urbanes, als parcs, a la gespa, als campus...Vam passar més de dos anys per completar la configuració d´aquesta peça, treballant al taller de prototips en un diàleg estimulant entre nosaltres i la indústria. Amb aquesta complicitat anàvem generant un lloc de trobada... que al final de l'aventura també va reflectir absència i lloc de memòria" EMBT
 
ESCOFET