Les Tres Dames Les Tres Dames Les Tres Dames Les Tres Dames Les Tres Dames

Les Tres Dames

Les jardineres LES TRES DAMES formen part d’una òpera de mobiliari urbà de nom “La flauta màgica” inspirada en els personatges i en la música de l’òpera de Mozart. Els diferents elements urbans que la composen, la làmpara Lampagena, la balissa Lampageno, la paperera Paparegena, la Font Sarastro i el Banc G, cadascun amb característiques formals singulars i construïts amb materials nobles en combinació d’acers i fusta, es relacionen harmònicament creant en cada paisatge urbà una melodia.

 

El conjunt de LES TRES DAMES troben el seu lloc idoni en l’espai urbà amb la varietat i sorpresa pròpia dels elements vegetals. L’acer corten emprat en la seva construcció atorga el color i la forma tradicional dels testos de ceràmica i afegeix la solidesa imprescindible enfront dels elements mòbils. Són els accents florals en el diàleg musical que s’estableix en la trama urbana.

 

Un fragment del llibret de “La flauta màgica” de Mozart il.lustra l’idiosincràsia d’aquestes tres dames, musicals i urbanes a la vegada:


Tamino
Qui són aquestes dames que et criden?


Papageno
No ho sé exactament ! Només sé que cada dia elles em prenen els meus ocells i a canvi em donen vi, pastissos i figues dolces.


Tamino
Imagino que deuen ser molt belles !


Papageno

Crec que no ! Perquè si fossin belles no es taparien la cara.

 

Les tres dames (amenaçadores)
Papageno!


Papageno
Em preguntes si són belles però només et puc respondre que en tota la meva vida no he vist mai res de tant encantador...

 

ARRIOLA&FIOL Arquitectes