Paperegena Paperegena Paperegena

Paperegena

Formada per un cos cilíndric de xapa metàl·lica, bicromatada i pintada amb oxiron color vermellós, i una boca en forma d'ampli con d'acer inoxidable AISI 316. El sistema de fixació de la borsa és per mitjà d'un cèrcol de perfil calibrat d'acer inoxidable que es desplaça telescòpicament. El conjunt queda sobreelevat del sòl per un cilindre de 10 cm. d'altura. L'ancoratge baix pavimento es resol amb tres espàrrecs metàl·lics soldats a la base d'aquest cilindre tipus M-16 i de 15 cm. de longitud.


Inclosa en la col·lecció "La Flauta Màgica", col·lecció creada inicialment, per a una intervenció a la ciutat de Girona, la paperera PAPEREGENA, juntament amb les jardineres Dames i els bancs G, han estat els elements de la col·lecció de major difusió i d'ús més generalitzat.


PAPEREGENA forma part d'una òpera de mobiliari urbà de nom "La Flauta Màgica" inspirada en els personatges i la música de l'òpera de Mozart. Els diferents elements urbans que la componen, les jardineres Dames, el fanal Lampagena, la balisa Lampageno, la paperera Paparegena, la font Sarastro, i el banc G, cadascun amb característiques formals singulars i construïts amb materials nobles en combinació d'acers i fusta , es relacionen harmònicament creant a cada paisatge urbà una melodia.

 

ARRIOLA&FIOL Arquitectes