OBRES

 

MBM Arquitectes

L'estudi MBM arquitectes va ser fundat el 1951 per Josep Martorell i Oriol Bohigas, als quals s'uní David Mackay al 1963. De les inicials dels seus cognoms deriva el seu nom. Actualment està dirigit per Francesc Gual i Oriol Capdevila autors, en el camp de l'arquitectura d’obres tan emblemàtiques com el Disseny Hub Barcelona, la seu de l'editorial RBA, el Tecnocampus de Mataró, la Universitat Pompeu Fabra de la Ciutadella, el Pavelló del Futur per a la Expo 92 de Sevilla, l’edifici d’habitatges Kochstrasse a Berlín o l’escola Thau entre altres, i de grans i importants projectes urbans com la Vila Olímpica de Barcelona, la Opération Sextius Mirabeau d'Aix en Provence (França), la transformació urbana de l'àrea de l'Estació Ferroviària de Parma, (Itàlia) i del front de mar de Mola di Bari (Itàlia).
 
Més de 60 anys projectant
 
L'estudi té la seva seu actualment en un edifici del s. XIX de la Plaça Reial de Barcelona, en ple centre històric de la ciutat. Desenvolupa projectes tant d'arquitectura com d'urbanisme, dotant-se dels col·laboradors externs més idonis en les diferents especialitats tècniques, per a cadascun dels projectes en què treballa.
 
Durant els seus més de 60 anys d'existència ha guanyat nombrosos concursos nacionals i internacionals i s'ha implicat en la recuperació del paper de l'arquitecte en el disseny de la ciutat. Aquesta tasca ha resultat particularment eficaç en la reconstrucció dels espais públics de Barcelona durant la primera dècada democràtica i en la preparació dels Jocs Olímpics de Barcelona el 1992, essent els responsables directes del disseny de la Vila Olímpica, el Parc del Litoral i del port Olímpic, projectes que han possibilitat l'obertura de Barcelona al Mediterrani.
 
MBM ha estat guardonat amb diversos premis nacionals i internacionals com el Trophée ARCHIZINC 2012, Premi Urbanística 2009, Premi Marta Mata 2009, Silver Jubilee Cup 2006, Premi Dècada 1991-2001, Premi Ciutat de Barcelona 2000, Eric Lyons Housing Award 1994 i diversos Premis FAD. Les seves obres s'han publicat en les més prestigioses revistes i llibres especialitzats de tot el món.
 
Més de 1000 projectes d'arquitectura, urbanisme i disseny
 
Amb un camp d'especialització molt ampli, MBM realitza tot tipus de projectes i obres amb programes de complexitat molt diversa: habitatges unifamiliars i plurifamiliars; edificis industrials, comercials i d'oficines; escoles, instituts i universitats; hotels; centres mèdics, centres de congressos i pavellons en fires i exposicions, així com projectes d'interiorisme i muntatges d'exposicions.
 
MBM emprèn des de projectes urbans a gran escala (parcs, ordenacions urbanes, espais públics significatius de grans dimensions, ports, fronts marítims, etc.) fins a intervencions a escala més petita com habitatges, oficines i interiorisme. Es poden trobar obres de MBM a Espanya, Argentina, Mèxic, França, Alemanya, Holanda, Itàlia, Brasil, Anglaterra i Irlanda.